26 jan Stap voor Stap naar Ideale Woonkrediet

Ga na hoeveel je ongeveer kunt lenen

Je kunt hier een ruwe berekening maken, of contacteer Onesto om je mogelijkheden te bespreken.
Hierna heb je in grote lijnen een idee van je “koopkracht”. Let op: een echte definitieve goedkeuring kan je nu nog nergens krijgen. Dat kan pas na onderzoek van je volledige dossier (dus ook van de woning die je koopt of (ver)bouwt.

Als je een woning/aannemer binnen je budget gevonden hebt, onderhandel je met de verkoper of met de aannemer

Let op: probeer in een eventuele overeenkomst altijd te voorzien dat je pas gebonden bent indien je zekerheid hebt over een lening. Je kunt dus best een zogenaamde “opschortende voorwaarde” in de overeenkomst laten opnemen.
Maak een exacte berekening van het bedrag dat je moet lenen (Klik hier)

Tip: Denk na of er eventueel ook onvoorziene kosten kunnen opduiken en hoe je daarmee dan zult omgaan.

Controleer of je in aanmerking komt voor een gesubsidieerde sociale lening.

Gebruik hiervoor bv. de website www.socialeleningen.be . Zorg wel dat je een recent aanslagbiljet van de belastingen (de brief die je gekregen hebt en die vermeldt hoeveel belastingen je moet betalen) bij de hand hebt.
Tip: Soms kan je een gesubsidieerde sociale lening combineren met een Onesto-woonkrediet. Lees hier meer.

Vraag bij enkele banken en/of kredietspecialisten wat de bodemrentevoet is voor de lening die je wenst.

Zeg best maar dadelijk dat je ook nog bij andere banken gaat aankloppen voor informatie, zodat ze onmiddellijk hun beste rentevoet geven.

Raadpleeg hier de voorwaarden bij Onesto of vraag een offerte bij Onesto.
Als u een offerte vraagt, geef dan best al op welke de beste voorwaarden zijn die je kunt krijgen bij de bank. Onesto werkt maar met één tarief. Bij ons moet er niet onderhandeld worden om de beste voorwaarden te krijgen. Die krijg je zo.
Kies het voordeligste woonkrediet en dien je aanvraag in
Als blijkt dat de voorwaarden bij je bank beter zijn dan die van Onesto, dan kan je daar met een gerust hart de lening aanvragen. Anders dien je de aanvraag bij Onesto in. Je kunt dit via internet, per telefoon en na een afspraak in een lokaal contactpunt.
Indien de bank uiteindelijk je krediet toch niet zou goedkeuren, of na onderzoek een hogere rentevoet zou voorstellen, dan kan je nog altijd terugvallen op Onesto.